Wie zijn wij

Derks elektra is opgericht in 1968. De eerste klus was bij de Wavin, hierbij moest een van de gebouwen verbouwd worden. In de jaren 70 is de zaak snel gegroeid, mede door de vele woningbouw. Dit was in de latere jaren dan ook te merken door de crisis die toen plaatsgevonden heeft.  Hierdoor zijn de werkzaamheden verschoven van woningbouw naar de industriële sector.

 

In de jaren 80 begon datacommunicatie te beginnen bij bedrijven, dit begon bij COAX-kabels en later ICS-bekabeling. Dit was een verdere stap naar de industriële sector toe die zich in de volgende jaren alleen maar blijft doorzetten door de steeds groter wordende vraag naar industriële monteurs in de omgeving. Later in de jaren 80 kwam naast de datacommunicatie ook systeembesturing erbij kijken, ook deze stap werd genomen door een groei vanuit de industriesector in de omgeving.

 

Door de groei in de jaren 80 kon Derks elektra ook het bedrijf uitbreiden, hierdoor is het winkelpand vastgemaakt aan het magazijn.

 

In de jaren 90 zijn er nog kleinere verbouwingen geweest om een aantal dingen af te ronden. Verder werden er twee medewerkers aangenomen, Rik Derks (1998) en Marleen Derks (1999). Dit heeft de reputatie om het een familiebedrijf te maken en te houden verstevigd.